Visitem la llar de la microviolència

per Clara Roca i Ivana Vargas

El dia 2 de novembre, la classe de 4t C vam fer una sortida per visitar una exposició dins un edifici de la Fabra i Coats. Dins d’aquest ens esperava una dona que va ser la que ens va guiar per l’exposició.

Primerament va explicar-nos què faríem, i després ens va repartir un qüestionari que vam haver d’omplir al final. A continuació ens va convidar a “entrar” dins la casa que ella mateixa (i amb uns companys) havia organitzat. Era una sala que figurava la llar d’un home i una dona, i a cada habitació hi havia frases escrites en draps o benes, frases que molts cops els homes diuen a les seves parelles. Aquestes paraules són mostra de masclisme i sovint maltractament psicològic, i fan que moltes dones visquin amb por fins i tot a les seves pròpies cases.

Després de passar per aquesta caseta, vàrem pujar unes escales que ens van portar a una aula on vam haver de completar el qüestionari del qual hem parlat abans. També vam comentar entre tots el que ens havia semblat l’exposició i, finalment, ens va repartir unes polseres de tela a on podíem escriure alguna de les frases que havíem vist uns minuts abans. Després d’això vam tornar a l’institut i vam continuar amb les classes de sempre.

A tots ens va agradar aquesta sortida, ja que ens vam adonar de l’efecte negatiu que una simple frase pot tenir en un persona. La manera amb la qual van decidir representar les frases que les dones molts cops hem d’escoltar va ser d’allò més encertada, i el recull era sorprenent, ja que moltes semblaven impossibles. Pensem que la intenció d’aquesta exposició, de reflectir el que moltes dones pateixen en silenci és molt bona, ja que d’una manera simple i artística fa un cop d’ull a la realitat d’una societat encara masclista.

Encara que la visita va ser satisfactòria, a tots ens va semblar que estava incompleta, ja que algunes de les estances de la llar no hi eren,  i a més, després de l’exposició el temps que vam tenir va ser relativament curt, ja que no vam poder completar íntegrament les activitats, com ara el qüestionari o les polseres.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fotògrafes: Nora Taschlmar, Ma José Moncada i Maite Cristóbal.

1 thoughts on “Visitem la llar de la microviolència

Add yours

Deixa un comentari

Bloc a WordPress.com.

Up ↑