El fenomen ‘youtuber’ arrasa a Espanya

per Claudia Triguero

Ja fa deu anys de la creació de YouTube, la tercera xarxa social més visitada després de Google i Facebook. YouTube és una xarxa social que permet als usuaris pujar i visualitzar vídeos. Gràcies a això, des de fa cinc anys, el fenomen ‘youtuber’ s’ha fet molt popular entre els nens i els adolescents.

Un ‘youtuber’ és una persona que publica vídeos de creació pròpia a YouTube, i des de fa uns anys, certs ‘youtubers’ han guanyat moltíssima fama.

Gràcies a la revista Verne El País, sabem que actualment a Espanya hi ha vuitanta canals que superen el milió de subscriptors. Això no vol dir que hi hagi vuitanta persones encarregades d’un canal, sinó que n’hi ha que en tenen més d’un. D’aquests vuitanta, cinc són comptes d’empreses a YouTube; per exemple, el canal d’Antena 3 o el canal de F.C Barcelona. Dos són canals d’entreteniment; per exemple, el canal de LaLiga. Quatre són canals de música; per exemple, el canal de Porta o el de Pablo Alborán. Els altres seixanta-nou els porten nois i noies que nosaltres anomenem ‘youtubers’. La majoria de canals estan dedicats als videojocs, encara que hi ha molts més generes, com per exemple: consells de bellesa, vídeo blogs, vídeo reaccions, vídeo tutorials, etc…

youtube-espanya

Segons els gustos de cadascú, ens agradaran uns canals més que d’altres; entre els diferents temes abans esmentats, recomano aquests:‘AuronPlay’ i ‘Wismichu’ són canals dedicats a les crítiques i reaccions a vídeos de la xarxa. Si t’agraden els vídeo blogs et recomano el canal de YellowMellow ­–una noia que grava la seva vida i la penja a YouTube. Si ets més de videojocs, et recomano els canals de Gaming ‘ElRubiusOMG’ ‘ALexBY11’ ‘VEGETTA777’ ‘TheWillyrex’ entre altres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s