Estudiem prou?

La veritat sobre l’estudi

Per: Alan Ukoha i Luca Gonzalez

Ens vam preguntar un dia quant estudiàvem cadascun i la veritat, no estudiàvem quasi gens, aleshores ens vam preguntar quant ho feien els altres companys del Príncep de Viana i, per trobar una resposta, vam formular una enquesta per saber quant temps li dediquen realment els estudiants a l’estudi.

Els hem enviat una enquesta sobre aquest tema als delegats, subdelegats i secretaris i ens han donat unes respostes una mica esperades i d’altres una mica més altes del que creiem. A les enquestes hi havia 6 posibilitats per escollir, que passaven, en el cas del exàmens, de no estudiar gens a estudiar més de 5h, i en el cas dels deures, de res fins a més d’una hora. També preguntar-nos quina seria l’assignatura més difícil per als nostres companys i vam afegir totes les assignatures. Ens van sortir els resultats següents:

Al fer l’enquesta anàvem amb la idea que els alumnes treballarien per als exàmens 1:30 hora mes o menys. Però ens vam sorprendre una mica quan vam veure que un 28% treballava més de dues hores i un gran 13% li arriba a dedicar més

Captura de pantalla a 2018-04-05 11-32-46de 5 hores. Encara que, esperadament, més del 50% estudia una hora i mitja o menys, això és poc esforç per a un estudiant ja que els exàmens han de tindre una dedicació que, amb aquesta enquesta, demostrem que no la tenen suficientment.

En veure aquest resultats ens hem adonat que una mica més del 50% dels alumnes que han contestat fan menys d’1 hora de dedicació als deures. Pensem que aquests resultats

captura-de-pantalla-a-2018-04-05-11-32-39.pnghaurien de disminuir perquè els deures, en l’ESO i batxillerat, són més importants, ja que compten bastant en la nota i també et poden servir per estudiar per als exàmens, que també compten a la nota final.
Captura de pantalla a 2018-04-12 12-05-08

En aquesta part de l’enquesta els resultats són bastant evidents. Les assignatures que són més de ciència o del cos són les que més costen, que són la Biologia, la Física i Química i les Mates; Socials també és de les més difícils ja que té a veure amb la història i Història és una de les parts de l’estudi més pesades i difícils. Hi ha algunes assignatures en què no s’ha d’estudiar, com la de Tutoria,  Ed. Física i Cultura i valors ètics. Després també hi ha l’optativa en què moltes persones han d’estudiar perquè algunes persones fan Francès, una llengua nova i això costa feina per aprendre. Les assignatures restants són les llengües: Castellà, Català i Anglès, que no és necessari gaire estudi, però les regles sempre costen a tothom. Aquí, en les llengües, no ens esperàvem que la més difícil, fos Castellà ja que és una llengua que parlem molt a diari en tots els àmbits i doncs és estrany.

La conclusió és que els estudiants estudien bastant, però encara els falta molt d’estudi per la seva part perquè tinguin un nivell acadèmic adequat.

 

Deixa un comentari

Bloc a WordPress.com.

Up ↑