Una nova manera de treballar arriba als alumnes de 1r d’ESO

Per Fernand Vilar, Aken Segarra i Ferran Grinyó

Aquest curs 17-18 a l’INS Princep de Viana s’ha implantat un nou mètode de treball en grups, anomenat treball globalitzat (TG), en els alumnes de 1r d’ESO.  Ens ha semblat molt interessant aquest nou mètode i ens hem acostat als alumnes de 1r a fer-los unes quantes preguntes per a conèixer més com funciona tot.

Ens han explicat que la nova manera de treballar consisteix a treballar per projectes, durant 6 hores setmanals els alumnes es posen en grup i s’organitzen per dur a terme el projecte que estiguin treballant en aquell moment.

Actualment estan treballant en un projecte anomenat “Soc qui soc”. La seva finalitat és fer que tots els alumnes es coneguin per facilitar la seva adaptació en el centre i junts afrontar diversos problemes que se’ls plantegen.

Captura de pantalla a 2017-10-24 13-16-18.png

En aquest primer projecte els alumnes han participat en diverses activitats com:

“My selfie”, “D’on venim”, una sortida al Parc del Besós o “Àudio orla”.

Aquesta última consisteix a fer una orla digital amb les fotos dels alumnes on prement-hi apareixeria la seva descripció feta per ells mateixos. I com podem veure en aquest exemple treballen un munt d’assignatures dins d’una mateixa feina.

Per últim, els alumnes ens han comentat que aquest nou mètode de treball els agrada més que el model habitual, el troben més dinàmic, divertit i entretingut.

Properament us posarem al dia d’aquesta nova activitat.

 

Deixa un comentari

Bloc a WordPress.com.

Up ↑