Com aconseguir una beca esportiva als Estats Units

Javier Guerrero Herasme 

Les coses més essencials per una beca esportiva són :

 nivell acadèmic de batxillerat

tenir un nivel esportiu alt 

i un nivel d’anglès molt alt  

Realitzar exàmens SAT (SAT Reasoning Test) i  TOEFL (exàmens de nivell alt d’anglès)

Has de tenir un bon nivell esportiu; a més nivell, més diners hi aporta la universitat a la beca. També hauràs de fer unes proves que estan per tot el món, perquè contacten amb algun poliesportiu els diuen quines proves físiques demanen i es fan públiques en totes les universitats, segons el teu nivell. A cada universitat es requereix una nota d’estudi de mitja, i si no la compleixes no pots entrar, encara que tinguis el nivell suficient o superior esportiu. Si els interesses, a depèn quines universitats, et faran propostes perquè et concentris amb ells. Normalment , solen prioritzar més que tinguis el nivell esportiu suficient, perquè hi ha 788 universitats actualment que ofereixen aquest tipus de beques.

Una beca esportiva és una ajuda econòmica o subvenció que es concedeix a un estudiant per la seva habilitat, capacitat i potencial esportiu, per cobrir totalment o parcialment les despeses associades als seus estudis. Als Estats Units aquestes beques esportives són concedides per les universitats, públiques o privades, en contraprestació a el compromís de l’esportista per competir i representar a la universitat. Gràcies a les beques esportives els estudiants poden reduir els costos d’estudiar en una universitat americana.

QUINS AVANTATGES TÉ?

L’únic lloc on es pot compaginar la pràctica del teu esport amb els teus estudis és als Estats Units. A més, si el teu nivell esportiu ho permet, pots optar a una beca que cobreixi fins al 100% de les despeses durant els quatre anys d’estudis.

Quan aconsegueixis la beca universitària, entrenaràs a un nivell professional, a més d’obtenir un títol acadèmic en una universitat amb més nivell que qualsevol espanyola i, per descomptat acabaràs sent bilingüe en anglès. Per tant, el teu futur serà molt més complet i no tindràs problema a posicionar-te dins d’una bona empresa.

QUINS ESPORTS ES BEQUEN?

Hi ha moltíssims esports que són becats per les universitats americanes, tant privades com públiques, encara que els esports espanyols que més repercussió tenen per poder rebre una beca important són el tennis, soccer (futbol), voleibol, golf, bàsquet, atletisme o natació. Tot i això, si no practiques un d’aquests d’esports, però sí qualsevol altre, demana informació.

PER QUÈ ESTATS UNITS?

Les universitats americanes són les que més diners inverteixen en els seus alumnes, incloent-hi els esportistes. La seva filosofia és becar els alumnes que destaquin en algun esport per preparar-los  i formar-los , esportiva i acadèmicament i així ajudar-los a convertir-se en esportistes d’elit.

QUINES CARRERES EXISTEIXEN A USA ?

Bàsicament les mateixes que a Espanya, encara que amb diferents programes curriculars (normalment millors que aquí).

COM ÉS L’ALLOTJAMENT ?

La gran majoria de les universitats ofereixen allotjament al campus en règim d’habitació compartida. Algunes tenen altres opcions com apartaments al campus o a prop d’allà mateix.

QUIN ÉS EL  PLA D’ESTUDIS ?

Aniràs a classe unes 3 hores diàries i d’aquesta manera es pot destinar el temps suficient als entrenaments. La jornada acaba sobre les 18:00 hores. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: