Entrevista als dobladors d’en Goku, Vegeta i Luffy

Per: Denis Roca.   

Enllaç a l’àudio: https://drive.google.com/file/d/1j4oQs7HwR1jQxl0jdPiem6AaTKbb5b5v/view?usp=sharing

 

Estem al 25è Manga Barcelona i tenim amb nosaltres a en Marc Zanni, en Joan Sanz i en Carles Lladó coneguts per les veus en català d’en Goku i en Vegeta de Bola de Drac i en Luffy de One Piece.

Bon dia nois

-Marc: Hola, bon dia.

-Carles: Hola, què tal.

-Joan: Hola, què tal.

Digueu-me, sou coneguts principalment per aquestes veus, però n’heu doblat d’altres. Me’n podeu dir un parell?

-Marc: Doncs jo, del tema anime, podria dir, per exemple, en Zoro, de One Piece i en Hiroshi de Shin Chan.

-Carles: Jo vaig doblar anteriorment alguna sèrie com Love Hina, Video Girl AI o Kimagure Ora Musou.

-Joan: Jo vaig fer al Senyor Nakano a Músculman, desprès a One Piece vaig fer un de petitet però molt graciós què es deia Saldes, el guardià d’una presó i, un que em va agradar molt va ser a Capità Planeta de la sèrie dels 90, on feia del Mal, un ordinador que pensava maldats; em va agradar molt, més dolent que en Vegeta.

Podríem dir que tots aquests personatges tenen una part vostra o que ells han passat a formar part de vosaltres.

-Marc: Sí, en Son Goku, quan vaig començar a doblar-lo, jo tenia 19 anys, més o menys l’edat que tenia el personatge. Me’n recordo que el director del doblatge, que en aquell moment era en Joan Pere, em va dir «Mira, no cal que t’esforcis gaire, perquè és un noi de la teva edat, per tant, interpreta’l com si fossis tu realment en Son Goku és a dir, és un noi de la teva edat». Això sí, ell té la seva particularitat, és un noi innocent, feliç, però no em va costar gaire perquè realment era com si jo em possés disfressat de Son Goku.

-Carles: Doncs sí, per exemple amb en Luffy, de One Piece, el vam començar l’any 2005-2006 i, és clar, jo també he crescut una mica amb ell però la veu he intentat sempre conservar-la tal com la vaig començar a fer, que figura que és un noi d’uns 15 o 16 anys però ara, jo diria que ja ha anat creixent, en Luffy, llavors he anat creixent amb ell.

-Joan: Jo vaig agafar en Vegeta amb 30 anys, és clar, jo no sé quina edat té ell però, de seguida vam sintonitzar perquè és bastant expressiu amb les coses que fa i la manera de fer; encara que jo no hi tinc res a veure amb ell però, tenim bona sintonia.

En aquest saló heu presentat una continuació d’un llibre que vau fer anteriorment.

-Marc: Sí, el primer el vam treure al 2012, autoeditat, el qual després se’l va quedar Norma, anomenat «La sèrie de la teva vida» en què explicàvem com es feia el doblatge a través de Bola de Drac i algunes anècdotes. En aquest només hi participàvem en Joan i jo. En el que hem tret ara, «La sèrie de la teva vida Z», una segona part de l’anterior, també hi participa en Carles, són experiències que hem tingut després del primer llibre a salons, exposicions, tallers, encara que hi ha poques anècdotes de doblatge. Com que és una mica més desenfadat, més canalla, l’hem decidit fer en versió còmic, no un llibre de lletra. Ens hem ajudat de dos artistes que ens han fet els dibuixos, en Magori i en DAC, és a dir, nosaltres els passàvem el guió, i ells el transformaven en dibuixos.

Com ha sigut treballar amb en Magori i en DAC en la realització d’aquest llibre?

-Carles: Doncs la veritat és que pràcticament t’ho fan tot, i molt bé perquè és el que diu en Marc, són artistes, i quan treballes amb artistes, tot és més fàcil. A més, quan són bones persones com és el cas també, doncs t’ho passes molt bé i pot arribar a ser una experiència molt divertida. Com que ells també tenen un punt còmic, irònic, i el tenen d’ells mateixos, quan dibuixen, t’ajuden en el guió, o els ho expliques, ells ja ho interpreten d’una manera còmica, perquè ells ja ho són, de còmics. Si ara els vegéssim, són còmics, estan sempre fent broma, per dir-ho d’alguna manera.

-Marc: L’important també, és dominar el tema de Bola de Drac, sobretot en DAC és un friki del tema anime, i llavors aixó també ha ajudat molt, perquè en les històries que expliquem, els descrivim el personatge, i ells han transformat aquell personatge en un de Bola de Drac. La majoria d’històries es barregen amb personatges de Bola de Drac, i això ho ha de fer algú que domina molt aquest tema. Per exemple, un noi que és brut, que és deixat de roba i que fa pudor s’assembla al Bacteri de Bola de Drac, llavors ells dibuixen el personatge Bacteri. I això ens ha ajudat perquè ells dominen molt el tema del anime, perquè els agrada molt, i perquè han vist moltes sèries, sobretot Bola de Drac. Nosaltres no ho fèiem, això; nosaltres explicàvem la història i punt.

-Joan: Em feia riure molt justament quan els explicaves una història, al menys a mi m’ha passat, que tu els hi explicaves de paraula i ells ho transformaven en un còmic com un «Mortadelo y Filemón». I si a nosaltres ens feia riure, era de suposar que allò era molt còmic.

Doncs, moltes gràcies pel vostre temps.

-Marc: Una abraçada a tots.

-Carles: Moltes gràcies a tu i a tots.

-Joan: Moltes gràcies a tu i que et vagi bé el treball.

entrevista.png

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: