Visc, Convisc, Participo!

Per: Marina Muyor, Hrant Avetisyan i Ferran Grinyó

El Visc, Convisc, Participo! (VCP) és un projecte d’acció educativa, organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona, que promou la participació, el respecte i la convivència personal i col·lectiva. Amb la col·laboració de monitors, es dirigeixen als centres educatius per fer conèixer aquests valors a través d’algunes activitats.

Aquesta activitat va dirigida als alumnes de 3r o 4t d’ESO dels centres educatius de secundària de la ciutat de Barcelona.

El projecte dura 4 setmanes consecutives i es distribueix en sessions d’una hora per setmana.

En el nostre Institut, només han participat els alumnes de 3r d’ESO.

Com què ja hem fet les 4 sessions us explicarem les activitats més destacades d’aquest projecte:

  • Passar el riu: Consisteix en travessar una zona marcada, sense tocar el terra, amb l’ajuda de 3 papers de diaris i separats en grups de 5 persones. L’objectiu d’aquest joc és el treball en grup.
  • Simulació d’un Consell escolar: L’objectiu de l’activitat és simular un Consell escolar de l’institut per donar idees de millora. Cadascú té un rol assignat ja sigui de director/a, professorat, famílies etc. Cada rol té la seva personalitat i unes idees que s’han de defensar.
  • Propostes de millora de l’entorn: Cada alumne, individualment, escriu en un paper una idea d’alguna cosa que falti al barri, llavors els alumnes se separen en grups de 3 i escullen la idea més prioritària.
  • En l’activitat de l’última sessió, es recuperen les idees de l’anterior. Els monitors pengen les idees per la classe i donen 4 gomets (2 vermells per votar “no hi estic d’acord” i 2 verds per votar “hi estic d’acord”). Cada alumne enganxa els gomets  segons la seva opinió. A l’acabar la votació, els monitors separen les idees que més gomets verds tenen, separen els alumnes en grups i donen una idea per grup. Després cada grup millora i exposa la idea i fa que  la resta de la classe expressi la seva opinió. Quan cada grup ha exposat els seus arguments, es decideix quina és la  millor idea.

Per fer bé aquestes activitats cal l’interès de l’alumnat que participa en el projecte. En un primer moment, les activitats ens van semblar estranyes perquè no hi estàvem acostumats, i si no treballàvem bé en grup era difícil de completar-les.

En la nostra opinió és una activitat interessant, ja que ajuda que el grup convisqui millor i tothom tingui més iniciativa en la participació.

visc-convisc-participo_banner_web

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: