Un vici molt dolç: els Gofres

per Cornelia Curtasu i Alejo Pineda

Els gofres es van crear a l’antiga Grècia, encara que els gofres que consumim actualment provenen dels Estats Units, concretament dels primers emigrants americans que van tornar a Europa introduint aquestes postres en la cultura culinària d’avui en dia.

En el món hi ha 5 varietats de gofres

  • Els gofres belgues, es solen trobar a les parades delResultat d'imatges de GOFRES BELGUES carrer de les ciutats de Bèlgica i gran part d’Europa. Es serveix de postres acompanyades de diversos edulcorants.
  • Els gofres de Lieja, són una varietat dels gofres belgues, són més petits, més dolços i més densos.Resultat d'imatges de GOFRES DE LIEJA
  • Els gofres nord-americans, són comuns a USA. Es serveixenResultat d'imatges de gofres norteamericanos com a esmorzar o també, es pot servir com un plat salat.
  • Resultat d'imatges de gofres de virginiaEls gofres de Virginia, tenen la peculiaritat d’estar fets amb farina d’arròs o blat de moro. Es molt comú al Regne Unit i generalment es serveix com a aliment salat d’acompanyament.
  • Finalment hi ha els gofres a l’estil de Hong Kong, Resultat d'imatges de gofres al estil de hong kongsón molt similars als gofres tradicionals d’Europa i es solen servir com a sanck.

Recepta dels tradicionals gofres d’Europa:

Ingredients

  • 250g de farina
  • 25g de llevat fresc
  • 150g de sucre
  • 200ml de llet
  • 100g de mantega
  • 3g de sal
  • 1 sobre de sucre amb aroma de vainilla
  • 2 ous

Procediment:

  1. Posem un cassó a foc mitjà, amb tota la llet excepte un got petit, i hi afegim la mantega. Deixem que la mantega es vagi fonent, lentament i sense bullir, perquè la llet no arribi a excessiva temperatura.
  2. Retirem l’olla del foc i la deixem refredar uns minuts.
  3. A continuació, afegim els rovells d’ou a la barreja un cop refredada.
  4. Calentem una mica la llet sobrant i dissolem el llevat fresc.
  5. En un bol afegim la farina, el llevat, la sal i el sucre.
  6. Fem un forat al centre de la mescla i li afegim la mescla de llet, els rovells d’ou i la mantega.
  7. Barregem fins obtenir una massa homogènia i molt tova, deixem reposar la massa uns 40 minuts.
  8. Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja anterior amb moviments circulars.
  9. Posem dues/tres cullerades de la massa a la gofrera i deixem que es dauri durant uns 8 minuts.
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s