Trap Muzik

asdfghper Fernando Cabrera

El Trap és un gènere musical que als últims anys ha sigut tendència a tot el món donant al hip hop gran part dels últims èxits mundials que ha tingut. Encara que aquest gènere hi és a tot arreu, moltes persones no saben d’on surt. És un subgènere de la música rap que barreja el hip hop amb variants de música electrònica futurista.

Trap_muzik_b0000akqgtVa començar a sorgir de la música anomenada Southern rap que feien alguns músics del Sud dels Estats Units. Va anar evolucionant fins que a l’any 2003 el raper americà T.I posava a la venda el seu àlbum anomenat ‘’Trap Muzik’’. Aquesta va ser la primera vegada que apareixia el terme Trap, un argot que s’utilitzava als Estats Units per determinar el lloc on es ven droga il·legalment. Així que podem dir que el Trap és un subgènere del rap influenciat pel hip hop, l’electrònica i en gran part pel Crunk.

No és un gènere nou, però la seva popularitat ha augmentat moltíssim als darrers anys degut a una raó molt simple: el hip hop havia decaigut molt al final de la dècada del 2000 i el principi dels 2010. Mentre això ocorria, la música electrònica i l’anomenat Dubstep hi eren tendència mundial. Això va inspirar diversos rapers a barrejar la seva música amb l’electrònica. Per perfeccionar aquesta música que estaven fent, es van fixar en el que T.I va anomenar Trap uns 10 anys enrere, fent d’aquest subgènere un èxit.

La major diferència entre el Rap i el Trap la trobem al ritme: aquest últim té una base molt més rapida caracteritzada per tenir uns alts hi-hats i un tempo normalment de 140, mentre que el Rap tenia uns baixos tambors 808. Les bases de Trap també són actualment utilitzades per diversos cantants de R&B contemporani per crear un ritme més ràpid.

En l’actualitat, a diversos llocs del món es tenen diverses idees de com fer Trap: als Estats Units i França se’ls considera com els pioners del gènere, ja que tenebaixa (1)n molta qualitat a l’hora de fer aquesta música. El seu estil és el
que s’adapta a Àsia.

A diferència d’aquests llocs, a Llatinoamèrica, principalment a Puerto Rico i República Dominicana (és d’on surten la majoria d’artistes) es fa un Trap influenciat pel Reggaeton, provocant molta controvèrsia per les seves lletres, ja que són molt explícites i considerades masclistes.aa

En canvi, a Espanya, trobem diversos estils, tots ells molt semblants als anteriors mencionats.

En els següents dos vídeos podem trobar la diferència a les bases i el ritme del Rap i el Trap:

Base de Rap: (Shook ones – Mobb Deep)

https://www.youtube.com/watch?v=LdInAweNti0

Base de Trap: (Panda – Desiigner)

https://www.youtube.com/watch?v=5d4oDTDX_8s

Per acabar us deixo una cançó del cantant Young Thug anomenada ‘’Best Friend’’, una mostra clara del que és el Trap.
https://www.youtube.com/watch?v=dmJefsOErr0

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s