Dos alumnes del centre guanyadors del Premi Recerca 2016

Per Fernando J. Cabrera

L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitats i de Recerca va publicar durant la segona setmana de febrer el llistat amb els 73 alumnes premiats pel seu treball de recerca durant el passat 2016. 3 d’aquests alumnes son de Sant Andreu, i dos d’ells del nostre institut, concretament els alumnes Adrià Gironès i Ingrid Orts.

El treball de l’Adrià Gironès tractava bàsicament sobre l’elaboració d’un vehicle terrestre no tripulat teleoperat. El vehicle estava compost d’un microbot conduït mitjançant un telèfon mòbil, mentre que un altre feia de receptor per poder gravar el que es veia des del vehicle. L’Adrià assegura en el propi treball que sempre li ha agradat molt la tecnologia, i això el va motivar a fer el seu estudi en aquesta àrea.

Per una altra banda, el treball de l’Ingrid Orts tracta sobre el disseny i la construcció d’un braç robòtic antropomòrfic amb seguiment sense fils del moviment humà, elaborat amb impressora 3D del taller, amb el seu propi disseny inspirat en els estudis que va fer sobre diversos robots trobats al mercat. Igual que a l’Adrià, a l’Ingrid sempre li ha agradat la tecnologia, motiu pel qual va fer el batxillerat en aquest camp.

Tots dos rebran com a premi un diploma i 750 euros en una cerimònia que és celebrara durant la primavera, a més que l’institut rebrà 2.500 euros.

aa.png   Vehicle terrestre no tripulat 

bracioBraç Robòtic

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s