NOU CURS A L’INSTITUT PRÍNCEP DE VIANA.

Comencem un nou curs amb força canvis, n’hi ha de molts tipus, des de renovació de professorat fins a tala d’arbres.

El canvi que ha cridat més l’atenció és que aquest curs en comptes de tenir un pati de 30 minuts en tenim dos, un de 20 minuts i un altre de 15. El primer pati és de 10:00 a 10:20, aquest és el més llarg, el segon pati és de 12:20 a 12:35, per tant sortim 5 minuts més tard al migdia. A més, el timbre ara sona cinc minuts abans del pati per recollir les coses i portar-les a la classe següent. Aquesta mesura s’ha pres per no acumular tres hores de classe seguides i no estressar l’alumnat.
Entre les novetats organitzatives, destaquen també la incorporació de nou professorat (en concret 9 professors nous) i el fet que a 2n d’ESO han fet grups flexibles com a 3r i 4t de l’ESO. Aquesta mesura consisteix a fer grups més reduïts en: català, matemàtiques, castellà i, en el cas de 3r d’ESO, també Socials. Alguns alumnes s’han queixat inicialment perquè els grups flexibles emboliquen molt, però d’altres diuen que és millor, perquè d’aquesta manera són menys alumnes a classe.

Hi ha canvis a l’exterior: una de les novetats que vam veure només començar el curs va ser el nou color de la façana de l’institut. El canvi s’ha produït després que arreglessin la paret, que estava molt malmesa, i es va decidir canviar de color. La façana principal ara és de color crema i la part de darrera de color gris.

Cal destacar, també, la tala d’arbres al pati, causada per la caiguda a l’estiu d’un om sobre una tanca que, a la fi, també va acabar a terra. Es pensa que els arbres podien estar malalts a causa d’algun tipus de fongs o d’escarabats.

dsc_0012
Els jardiners van tallar consideramblement les branques d’uns quants arbres per prevenir malalties

Per començar el nou curs es necessitava la confirmació de l’Ajuntament que el problema estava resolt i que no hi havia cap perill de caiguda d’arbres al pati. Els jardiners ho van deixar tot a punt i el curs es va poder començar sense cap risc.

Encara en el capítol de reformes, cal esmentar que el primer dia de classe els alumnes es van trobar que s’havien tret els endolls d’algunes classes perquè havien de donar una capa de pintura a causa de forats i ratllades que hi havia, però aquests arranjaments ja s’han dut a terme.

Moltes novetats, doncs, en l’inici d’aquest curs 2016-2017 que ja tenim en marxa.

Notícia elaborada pel nou equip de redacció de Via Viana: Óscar Aguirre, Paula Arroyo, Xavi Astasio, Muhammad Azeem, Enric Blanco, Rubén Gasulla, Gerard Maya, Fran Pozo, Claudia Triguero, Tianqi Wang i Zhifu Weng.

Anuncis

2 thoughts on “NOU CURS A L’INSTITUT PRÍNCEP DE VIANA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s