El Dret de les Dones

 

Moltes vegades podem veure a les notícies com alguns del homes maltracten, amenacen i, a vegades, poden arribar a matar les dones.

Les dones, com a qualsevol ciutadà, tenim dret a fer i decidir el que volem per a nosaltres. No només es maltracten les dones sinó que també es maltracten adolescents i, fins i tot, a nenes.

El nostre institut està al barri de Sant Andreu, on hem observat que es fan moltes activitats per a les dones.

Podem veure que hi ha un punt d’informació que està obert de dilluns a divendres  de 9:00 a 12:00h del matí, i els dimarts i els dijous a la tarda està obert de 16:00 a 19:00h.

A la seva pàgina web hi podem trobar tota la informació necessària i informar-nos de les activitats i dels horaris. També hi podem trobar un apartat en què pots posar el teu districte i la teva adreça i t’ajuden a buscar el punt d’informació més a prop.

La pàgina web és: http://guia.barcelona.cat/detall/associacio-ciutadana-pels-drets-de-les-dones_1260085229.html

A Sant Andreu, hi ha un centre en el qual ajuden a les dones que ho necessiten. En aquest centre van les dones que han estat maltractades per la seva parella o han patit algun tipus de discriminació.

Elles van un o dos dies a la setmana, i expliquen el seu problema a un pscòleg, i aquest, els dóna alguns consells de què poden fer per no amoïnar-se mes. El que vam preguntar també, va ser algun consell que podrien donar als nois i noies majors d’edat, i ens van dir una frase com aquesta “Talla abans que arribi la segona vegada”, és a dir, plantar cara la primera vegada que et faci cap tipus de maltractament, ja que no és tolerable cap mena d’agressió física: posa’t seriosa i planta-li cara, perquè si ets tímid, quan siguis gran pots acabar a llocs com aquest.

 

L. Benito, M. Fontanals, L. Herranz, V. Núñez

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s