CASA BLOC

La Casa Bloc està situada al carrer de Lanzarote, 46 .És un edifici d’habitatges construït entre 1932 i 1936 que es troba al nostre districte (Sant Andreu de Palomar). Els seus arquitectes van ser Josep Lluís Sert (1902–1983), Josep Torres Clavé (1906–1939) i Joan Baptista Subirana (1904–1978), tots ells integrants del GATCPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània).

Antigament va ser un edifici habitatges funcionals concebuts com a allotjaments mínims estàndard per a obrers. La Casa Bloc va ser encarregada per l’Institut Contra l’Atur Forçós, un organisme depenent de la Generalitat de Catalunya. Va ser el president de l’època, Francesc Macià. Es va començar al març de 1933, i les obres es van prolongar fins l’any 1936, quan l’esclat de la Guerra Civil Espanyola va aturar la construcció que només estava pendent dels seus últims detalls. Després de la Guerra, la Diputació de Barcelona va assumir-ne la titularitat i el nou règim franquista va acabar les obres.

captura8
Vivenda tipus

El 1948, amb l’objectiu d’allotjar famílies de policies nacionals, es construí un nou bloc d’habitatges a l’altra plaça, que a partir d’aleshores quedà tancada. Aquest edifici va rebre el nom popular de Bloc fantasma. El 1997, l’Institut Català del Sol, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona van signar un conveni per a rehabilitar-la. L’INCASÒL (Institut Català del Sol) s’encarregà del projecte de rehabilitació amb els arquitectes Víctor Seguí i Marc Seguí, un procés que va finalitzar l’estiu de 2008. El 15 de juliol del 2008 es va enderrocar el conegut com a Bloc Fantasma.

la-casa-bloc_2
La Casa Bloc en l’actualitat
casa_bloc_741121094_600x424
La Casa Bloc amb el Bloc Fantasma

 

 

 

 

 

 

Irene I.C.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s