Nau Ivanow

Vols posar en pràctica la teva ànima creadora sense tan sols sortir del barri? Tranquil, perquè molt més aprop del que et penses, al  carrer Hondures  número 28-30 de dilluns a divendres,  ho pots fer.

cartellGrec20151
Aquest any La Nau Ivanow torna a acollir activitats del festival Grec de Barcelona.

Es tracta de la Nau Ivanow, que tal i com es descriu  a la seva web és un projecte de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament des del 2010, un espai especialitzat en arts escèniques que dóna suport i resposta a les dificultats de treball i d’assaig dels joves creadors.

Dins la  nau, es pot gaudir de diferents residències entre les que es troben la residència d’assaig,  la residència tècnica al teatre , la residència al Viver de Creadors i la residència creativa .També és un espai de trobada entre la ciutadania i els  artistes que  garanteix l’accés de la gent  a continguts culturals i innovadors. Tot això en 2.000 metres quadrats!.

Com va sorgir?

Tot va començar amb una fàbrica de pintura en ruïnes que va tenir la sort de ser el punt de mira de Xavier Basiana, un arquitecte i fotògraf  que si no fos perquè no li agrada la fama podria convertir-se en l’home  més mediàtic de Barcelona dins del seu ofici.

Xavier Basiana,  al veure que el que ara és la nau estava en venta, va demanar al propietari de llavors les claus per fer una visita, i un cop dins, quan va veure la manera en que la llum entrava a través dels finestrals en aquell edifici que semblava que anés a caure i  en el que ningú mai s’havia fixat, es va meravellar i va decidir que seria un bon lloc per construir el seu estudi d’arquitectura i, a un preu molt baix, el va comprar

Untitled3
L’abans de la Nau Ivanow

 

Poc després va anar sorgint la idea de fer d’aquest edifici un espai cultural i per poder tirar-lo endavant Xavier Basiana va començar a treballar de valent. Era porter, telefonista, s’encarregava de la neteja..Fins i tot va organitzar vaires bodes gitanes.

Però, quan el negoci va créixer, va haver de contractar més personal i econòmicament entre despeses i imprevist
que anaven sorgint no s’ho podia permetre, així
que quasi a un preu regalat va haver de vendre la Nau al ajuntament. Tot i així, va posar-se molt content en descobrir que el projecte havia seguit endavant amb èxit

Nau Ivanow, un  lloc que a part de fonamentar la cultura té al darrere una història molt peculiar. Ni Ada Colau va voler privar-se d’entrar a aquesta “fàbrica de somnis”. Ho faràs tu?

ion1Teresa Salmerón

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s