FESTA MAJOR DE LA SAGRERA

FESTA MAJOR DE LA SAGRERA

FM2015_A5

D’on prové aquesta festa?

Doncs tradicionalment, el barri de la Sagrera havia estat vinculat a l’antiga vila de Sant Martí de Provençals, però avui forma part del districte de Sant Andreu. La primera notícia que es té de la zona és un petit nucli de masies fortificades a la fi del segle X.

A diferència dels barris propers, la població de la Sagrera va ser molt escassa fins a finals del segle XIX, quan va arribar de sobte la industrialització. A partir d’aquest moment i durant tot el segle XX, va patir una transformació urbanística molt accelerada.

La festa major i el teixit associatiu del barri són un reflex de tot aquest passat recent. De fet, les agrupacions més veteranes no tenen més de quaranta anys.

De l’organització s’encarrega la Comissió de Festes de la Sagrera, un compendi que integra la majoria d’entitats del barri. Entre els actes més destacats, trobem la cercavila de gegants del matí de festa major, el festival de dansa que organitza l’Esbart l’Estel i el correfoc de la colla Drac i Diables de la Sagrera.

Motiu:

La festa de Crist Rei representa la fi de l’any litúrgic i marca l’inici de la celebració més important de l’Església Catòlica: l’Advent.

Orígens:

La parròquia del barri, que data dels anys trenta del segle XX, està dedicada a Crist Rei.

Aquest any, les festes de la Sagrera són del 12 al 22 de novembre. El barri s’omple amb tot tipus d’activitats per a celebrar la festa major.

Enguany entre les activitats hi ha novetats, com una flashmob final de festa, o altres que ja són habituals cada any, com batucades, esbarts, xerrades, conferències, comparses, tallers i un gran ventall d’activitats per als més petits.

CUXQ5X3UcAAX86h

En total, 10 dies de festa als carrers i les places de la Sagrera perquè els veïns i tots els ciutadans que es vulguin apropar gaudeixin de la cultura popular i del barri.

A continuació us deixem el link de l’horari de totes les activitats que es realitzaran:

http://www.festesdelasagrera.cat/

Jhocelyn i Salomé

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s