L’institut sobre rodes

El Club Patí Congrés: una entitat que col·labora en la creació de joves esportistes en les seccions de hoquei i patinatge.

El Club Patí Congrés fa més de 23 anys que s’entrena a les pistes del nostre institut. Unes 250 persones hi practiquen hoquei i patinatge. Aquestes seccions es distribueixen entre dues pistes que fins ara eren descobertes. L’estiu de l’any passat el Consistori va fer les obres necessàries per tapar-ne una, estrenant-la a la Lliga Nacional Catalana, la tercera màxima categoria estatal. Aquesta millora permet al club entrenar-se i jugar-hi tot i les inclemències temporals adverses que hi puguin haver. A més, s’ha instal·lat una grada per als espectadors i s’ha recobert la tanca de la pista amb pantalles sono reductores per mitigar el soroll de les pilotes. Aquesta carpa és provisional ja que el club es troba en aquestes pistes de manera transitòria. L’entitat té la concessió d’ús de les pistes fins al 2017.

12092700_533566956819567_1049377969_n

El Club Patí Congrés va ser creat a principis dels anys 60. En aquella època tenia la secció de hoquei, patinatge i, a diferencia d’ara, el patinatge de velocitat. Les nenes del barri es van aficionar al patinatge, els nens ho van fer a l’hoquei, i així va ser com un grup dels nois que patinaven en aquella pista li van demanar ajut a l’entrenador del Voltregà, Antoni Camps, que era veí de la zona, per a crear un equip. Entre Camps i el president del consell de la pista, Antonio Ramírez, els van ajudar a crear un primer equip juvenil, que la temporada 1961-62 va entrar en competició amb el nom de Club Hockey Congreso a la lliga de l’Obra Sindical de Educación y Descanso, una entitat franquista que organitzava competicions esportives pel jovent. La temporada següent, la 1962-63, aquell equip es va inscriure a la Federació Catalana i se’n va crear un segon d’infantil. Del patinatge de velocitat ja no se’n va saber res més.

12092444_533566966819566_998024999_n

El futur del club és incert, però tal i com ha demostrat al llarg d’aquests cinquanta anys seguirà formant a joves esportistes, tant a la secció de hoquei com a la de patinatge artístic.

 

Núria Padilla Sànchez i Teresa Salmerón Ascaso

Anuncis

One thought on “L’institut sobre rodes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s