Sant Jordi i el Príncep de Viana

EL PASSAT 23 D’ABRIL, COM S’HA FET DURANT CADA ANY, ES VA CELEBRAR  A L’INSTITUT LA DIADA DE SANT JORDI. AQUEST DIADA HA ESTAT SEMPRE UNA DE LES MÉS IMPORTANTS DEL CENTRE I ÉS APROFITADA PERQUÈ ELS ALUMNES REALITZIN UN ALTRA TIPUS D’ACTIVITATS FORA DE LES PURAMENT ACADÈMIQUES. FINS I TOT, ELS ALUMNES DE BATXILLERAT VAN PODER ANAR AL CENTRE DE BARCELONA A GAUDIR DE L’AMBIENT.

Anna i Andrés, els presentadors de l'acte.
L’Anna i l’Andrés, els presentadors de l’acte.

El passat 23 d’abril, com s’ha fet durant cada any, es va celebrar  a l’Institut la diada de Sant Jordi. Sant Jordi és un dia que porta essent celebrat i singularitzat a Catalunya desdel segle XV i que també engloba en la seva celebració el Dia del Llibre i la Fira de la Rosa, símbols de cultura i amor. Altrament, a finals del segle XIX va adquirir un caire de jornada reivindicativa de la cultura catalana, és per això que se celebren els Jocs Florals, que tenen com a raó del seu origen aquesta reivindicació.

Celebració del Dia del Llibre i la Fira de la Rosa, símbols de cultura i amor.”

Aquest diada ha estat sempre una de les més importants del centre i és aprofitada perquè els alumnes realitzin un altra tipus d’activitats fora de les purament acadèmiques. Aquest any, la direcció va dur a terme un planning diari que diferenciava els estudiants de l’ESO i els de Batxillerat.  Per als estudiants de l’ESO la jornada va començar a les deu del matí i pels de Batxillerat a les vuit, amb dues hores de classes normals. A partir de les deu, però, ambdós col·lectius es van reunir a la sala d’actes per presenciar el certamen dels Jocs Florals d’aquest any, que premiava els contes i les poesies guanyadores de cada curs i de cada modalitat. A més, també es tenien preparades actuacions musicals i balls de diferents alumnes que, per iniciativa pròpia, van voler sortir a l’escenari a amenitzar la cerimònia, oferir als espectadors unes entretingudes pauses entre premi i premi i mostrar a tot l’institut les seves habilitats.

Als alumnes que volien participar als Jocs Florals tan sols els calia entregar la seva obra al professor de la llengua corresponent, ja fos català, francès, anglès o castellà, perquè aquest l’entreguéSans tois al jurat que deliberava quins eren els guanyadors. Doncs bé, enguany els premiats en cada modalitat són els que configuren en la següent llista:

LLENGUA I LITERATURA CATALANA

1r d’ESO

Fortuna i desgràcia de la Mariona Anglès

Somnis de la Martina Lacambra

Taqueta de la Júlia Latorre

2n d’ESO

S’ha comès un escrit del Gerard Gómez

Pànic a l’edifici de l’Eslisenda Calpe

La casa matemàtica de l’Ènia Casas

3r d’ESO

Carta a la meva inspiració de l’Irina Martín

No temptis el destí de l’Estel Vilar

La veritat de l’Alec de la Judit Rodrigo

4t ESO

Vuit de la Carlota Vayreda

Les tres capses del Pau Sallent

Els premis Ivanhoe del Mikel Duran

1r de Batxillerat

Si només hagués… de la Laura Girona

Una vida més del Javier Faulón

La plaça de la catedral del Marçal Salvat

2n de Batxirellat

Dos suïcidis en una casa de boges de la Carmela Pedrouzo

Records de l’Ares Rossell

Ciutat de porcellana de l’Aida Silveira

LLENGUA I LITERATURA CASTELLANA

2n d’ESO

Mantén los pies en la tierra de Ivana Vargas Garcia

Cuando salga el sol de Lucía Martínez Barranco

3r d’ESO

Ella de Estel Vilar

4t d’ESO

Ízaro de Ana San Paulino

1r de BATXILLERAT

Tiembla la tierra de Halima Rachidi

2n de BATXILLERAT

Cartas que nunca escribí a Mounir de Guarina Hecheverria

Te doy mi vida de Leila Bensán

WORKS IN ENGLISH

3rd ESO

Nothing’s Gonna Change by Tamara Lozano

4th ESO

The future by Mikel Durán

Two Roses by Esther Bori

1st BATXILLERAT

Feelings Afloat in a Sad Night by Lisbeth Feliz

2nd BATXILLERAT

See You Soon? by Alba Rovira

I lied by Sara Mateo

TRAVAUX EN FRANÇAIS

2n d’ESO

Poesia: Un peu de printemps s’il vous plaît de Gerard Gómez de Juana

Prosa: Una grande surprise de Ainhoa Santander Puertas

3r d’ESO

Poesia: La Fleur de Gemma Marquina Cisneros

Prosa: L’amour, qu’est-ce que c’est? de Marta Iturrizaga Bonilla

4t d’ESO

Poesia: Sans toi de Sara Karout Capdevila

A tots els escollits pel jurat se’ls va fer entrega d’una rosa i tres llibres, en referència a la tradició de la diada i a mode de premi.

Els guanyadors!
Els guanyadors!

Un cop acabat el certamen els alumnes de l’ESO se’n van anar a les aules a realizar diferents tallers que ells ja havien escollit prèviament d’una llista d’opcions donades des del professorat. Per altre banda, els alumnes de Batxillerat que van voler, van poder dirigir-se al centre de Barcelona acompanyats per dos professors per passejar i observar tots els esdeveniments que per Sant Jordi s’hi duen a terme.

A continuació introduïm un text de l’Oriol Tubella (alumne de 1rA de Batxillerat) que n’ha fet una descripció des de la seva pròpia vivència:

Després d’assistir a l’entrega de premis dels Jocs Florals, celebrada a la sala d’actes , els alumnes de batxillerat del Príncep de Viana,  vam agafar el metro per dirigir-nos a la Rambla Catalunya i passar el que restava de matí  per allà. Un cop allà, vam  poder gaudir del gran ambient que hi havia i que es forma , sobretot, el dia de Sant Jordi. Les botigues de llibres, que en aquest dia tant indicat munten paradetes al bell mig de la Rambla,  eren   plenes de gom  a gom venent llibres  i roses. I no només això: grans i coneguts escriptors com per exemple Ken Follet o Eduardo Mendoza  i personatges il·lustres de la televisió, com  el Gran Wyoming o Risto Mejide també hi  eren signant els seus llibres als seus seguidors.

Sens dubte una gran festa de la qual tots nosaltres vam poder formar part i on, per un dia,  les noves tecnologies van quedar apartades i substituïdes per llibres i roses.

“Vam  poder gaudir del gran ambient que hi havia i que es forma , sobretot, el dia de Sant Jordi.”

Després d’aquesta experiència, els professors que els havien acompanyat, en Ramón Sánchez i en José Mateo, se’n van acomiadar i els van deixar llibertat per tornar a casa o bé seguir gaudint del dia al centre de la ciutat.

Així és doncs, com va cloure pels alumnes i el professorat del centre IES Príncep de  Viana aquesta jornada tan especial i significativa.

Marçal Salvat

1B BTX

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s