“LA JARRA AZUL”, JUNT AMB EL GRUP DE TEATRE DE L’INSTITUT, TREBALLEN PER APROPAR EL TEATRE ALS JOVES.

Núria Padilla Sánchez, María Nieto Cáceres i Nora Taschlmar Sánchez – 2n d’ESO

El grup de teatre de l’institut Príncep de Viana, treballa juntament amb l’associació de teatre «La Jarra Azul», hem anat a parlar amb la professora de teatre i amb alguns alumnes i ens han explicat un munt de coses sobre el que fan, com treballen i on fan les seves obres.

Alumnes de l'institut assajant. Foto: Ingrid Orts
Alumnes de l’institut assajant.
Foto: Ingrid Orts

La Jarra Azul és una associació teatral que organitza diferents projectes culturals vinculats amb els joves. Quan a la Maria, la professora, li preguntem quins van ser els fundadors, ens contesta “Els fundadors són Cristina Cazorla i Òscar Garcia, entre d’altres persones. Tot sorgeix a partir d’un grup de teatre de l’IES Puigverd. A tots els unia la mateixa passió, quedaven per fer teatre i van formar l’associació”. També ens explicà que fan projectes culturals com “El doctor Mabuse”, que és una mostra de curtmetratges; un concurs de dramatúrgia i una mostra de teatre, el «Formul’art», en aquesta mostra els alumnes de teatre de l’institut hi van participar l’any passat i pensen participar aquest any.

L’objectiu de «La Jarra Azul», segons la Maria, és “la difusió de les arts escèniques,   vincular l’oci amb la cultura i apropar-la als joves”. Sobretot ens explica que tot aquest conjunt de persones que fan possible la continuïtat de l’associació són tots voluntaris, que sovint formen part de grups de teatres que van al «Formul’art» o persones que assisteixen de públic, amics, familiars, nuvis…

Li vam preguntar per què forma part d’aquesta associació i ella va contestar entre rialles:  -“Perquè m’agrada molt el teatre i és l’excusa perfecta per trobar-me amb els meus amics.  Amb l’excusa de l’associació, ens veiem més sovint.”

FRSES_JARRA_AZUL

Foto: Ingrid Orts
Foto: Ingrid Orts

La Maria faria publicitat de l’associació  “de moltes maneres, Facebook, xarxes socials …, però el que més funciona és l’experiència i vivència en els propis projectes, i el boca a boca”. A «La Jarra Azul»  “actualment els tallers els imparteix una empresa “Puça Espectacles”, que és una empresa de gestió cultural. «La Jarra» ara és una entitat i ja no exerceix la docència, excepte en algun centre cívic”. La Maria apart de ser professora de teatre i ajudar a l’associació, també dinamitza un centre cívic.

Els alumnes de l’institut que fan teatre estan molt contents de poder participar en aquesta organització, els encanta participar en el «Formul’art» i poder presentar la seva obra. Ens expliquen més o menys què fan a cada dia a classe.

  –   Al principi de curs fem jocs de teatre i coses així… Però un cop passat el Nadal ja        comencem a preparar la obra de teatre que presentarem a final de curs. L’any passat vam  anar a un càsting per poder presentar la nostra obra de teatre al Teatre Lliure de Montjuïc  i aquest any ens tornarem a presentar.

Foto: Ingrid Orts
Foto: Ingrid Orts
Anuncis

One thought on ““LA JARRA AZUL”, JUNT AMB EL GRUP DE TEATRE DE L’INSTITUT, TREBALLEN PER APROPAR EL TEATRE ALS JOVES.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s