Impulsant la robòtica

L’institut es robotitza amb la presentació del nou projecte de l’Obra Social La Caixa, “Impulsem la robòtica”.

David
David Cuartielles, creador d’Arduino, amb tres alumnes del centre.
De esquerra a dreta: Joan Gumbert, Subdirector General d’Innovació, Formació i Orientació del Departament d’Ensenyament; Javier Bertolin, Drector Adjunt de l’Àrea Territorial i Centres de la Fundació “La Caixa”, i David Cuartielles, “Mr.Arduino”, a l’acte de presentació, en l’aula de tecnologia del Príncep de Viana.
D’esquerra a dreta: Joan Gumbert, Subdirector General d’Innovació, Formació i Orientació del Departament d’Ensenyament; Javier Bertolin, Drector Adjunt de l’Àrea Territorial i Centres de la Fundació “La Caixa”, i David Cuartielles, “Mr.Arduino”, a l’acte de presentació, en l’aula de tecnologia del Príncep de Viana.

 

El passat dimarts 14 d’Octubre a la tercera planta de l’institut on justament es troba el nostre gran taller de tecnologia es va fer la presentació del projecte “Impulsem la robòtica”, presentada per Javier Bertolin que és el director adjunt de l’Àrea Territorial i Centres de la Fundació “La Caixa”,  Joan Gumbert, el subdirector general d’Innovació, Formació i Orientació del Departament d’Ensenyament i David Cuartielles considerat tot un geni en el camp de la informàtica i també anomenat “Mr.Arduino”.

Aquesta iniciativa consisteix en la creació de més de mil projectes a tota Catalunya, amb l’objectiu de motivar a milers d’alumnes de tercer i quart d’ESO a posar-se a prova i ampliar els seus límits per mitjà de projectes diferents de programació i muntatge. Per poder-ho dur a terme els alumnes disposaran d’una formació prèvia dels professors i de la disponibilitat de les plaques Arduino, d’ aquí  en David Cuartielles treu el nom de Mr.Arduino. Aquestes plaques disposen d’un software lliure que permeten als alumnes fer qualsevol tipus de prova o experiment electrònic. En definitiva, és una forma d’obrir les portes a l’alumnat a una assignatura que últimament perilla una mica, amb les reformes del govern.

frases arduina1

Després de la presentació i la petita roda de premsa que es va fer durant el pati, els alumnes de 4t d’ESO van disfrutar d’una classe impartida pel referent David Cuartielles. El professor de la matèria, Jordi Orts, explicava com va comunicar la notícia als alumnes : “Quan els vaig dir que Mr. Arduino anava a venir aquí a Barcelona els alumnes van començar a preguntar exaltadament si podien anar a visitar-lo allà on anés a fer l’explicació, però els hi vaig dir tranquils que no anirem a ell,  sinó que ell vindrà aquí a l’institut, es van quedar tots bocabadats.” Després de la petita introducció que va fer el nostre professor de tecnologia, sense més dilació Mr.Arduino va començar a impartir la seva classe, on ensenyava exemples del que feia ell. Com per exemple; poder conduir un cotxe sense conductor, és a dir, a control remot. Es podria dir que l’institut va estar a l’altura de l’esdeveniment.

Aquest acte ha creat molta expectació en els mitjans de comunicació:

http://www.ara.cat/societat/Mes-adquireixen-programacio-electronica-mecanica_0_1229877206.html

http://www.vilaweb.cat/acn/ultima-hora/4215071/20141014/1500-alumnes-catalans-aprenen-crear-entorns-interactius-projecte-robotica-tecnologies-creatives.html

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=275539&idioma=0&departament=4&canal=5

http://premsa.lacaixa.es/obrasocial/us-tecnologia-eina-creativa-aula-projecte-generalitat-catalunya-obra-social-la-caixa-cat__816-c-20939__.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s